Helen Doron tananyagok nézése/hallgatása

 

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a kurzusokhoz tartozó hang- illetve képanyag jelentőségére. Heti egyszer 45 perces foglalkozásokkal csak akkor tudunk minőségi fejlődést elérni, ha ti otthon a gyerekekkel meghallgatjátok és megnézitek az aktuális tananyagot. Ez egyrészt megalapozza a gyerekek órai részvételét: látványosabban nyitottabbak, könnyeben bevonódnak, gyorsabban és hatékonyabban tanulnak, mert már “ismerős” számukra az órán előkerülő tananyag. Másrészt, amikor a foglalkozást követő napokon újra találkoznak az aktuális tananyaggal, az észrevétlenül felidézi az órai élményeket, ami egy jó minőségű, tartós tudást épít fel bennük. 

Annak érdekében, hogy a tananyagot tényleg napi szinten tudjátok nézni, hallgatni több helyen is elérhetőek a kép és hanganyagok:

1.) Kangi Club

Itt éritek el: https://kangiclub.com/ 
A belépéshez szükség van egy felhasználónévre és egy kódra, melyet mi küldünk meg nektek e-mailben. 

Fontos! Minden gyereknek egyedi azonosítója van, vagyis a tesóéval nem fog működni, ill. működik, de csak a tesó tananyagja lesz látható!

Ha már nincs meg a mail amiben küldtük, vagy már nem emlékszel, akkor küldj egy üzenetet nekünk és már küldjük is!

A rendszer úgy van beállítva, hogy mindig csak a gyerkőc aktuális tananyagját látjátok, amint új tancsomagot kezdtek, már az új tananyagok lesznek elérhetőek, és a régieket nem fogjátok már látni.Laptopon vagy telepített számítógépen fogtok tudni vele játszani, mivel adobe flash player kell a működéséhez.

Mi is az a kangi club?:

Interaktív játékokat, memóriajátékokat, szógyakorlókat találtok itt, színezők/meghívók készítésére is lehetőség van.
Ami nagyon fontos, hogy innen tudjátok a tananyagotokat is letölteni a downloads menüből, ha el akarjátok menteni magatoknak. 
Az anyagok zip formátumban tömörítve kerülnek letöltésre, melyeket kicsomagolás után fogtok tudni megnézni/meghallgatni.

2.) Stream applikáció

Letölthető Apple és Androidos készülékekre:

Mi is az a Stream pontosan? 

Ez az ahol a tananyagokat nézni, hallgatni tudjátok! (Mivel az applikáció számolja, hogy hányszor lett az epizód elindítva, vagy a cd meghallgatva, ezért utólag le is ellenőrizhetitek, hogy a gyerek tényleg megnézte/meghallgatta-e)

Ez egy mobil applikáció, vagyis alapvetően mobiltelefonokra, tabletekre javasoljuk letölteni.
A belépéshez a gyerek kangi club kódját kell beírni (felhasználó név+jelszó). Ezt elég az első alkalommal beírni, a további használat során már nem fog kódot kérni.

Ha több gyerek is jár hozzánk, akkor mindegyik gyerkőc belépési adataival be kell jelentkezni (user hozzáadásával), így az applikáció indításakor minden gyereknek lesz egy piktgramja és az adott gyerekre kattintva tudjuk az ő tananyagját elérni.

Az applikáció maga nem foglal sok helyet a készüléken, mert a tananyagok felhőben vannak, azok nézéséhez, hallgatásához aktív internet kapcsolatot használ.
Az applikáción belül van lehetőség az adott epizód letöltésére, de mivel az epizódok sok helyet foglalnak, ezért nem javasoljuk hogy minden epizód le legyen töltve a mobilra vagy tabletre, elég az aktuálisat letölteni, amit utána törölhettek is. Vagyis wifi zónában bátran adjátok a gyerek kezébe nézegesse, de ha nem akarjátok, hogy pl.út közben az autóban ülve a mobiladat forgalmatokat lehasználja, akkor az aktuális epizódokat töltsétek le!

+1.) Magic wand applikáció: 

Csak a Jump with Joey / More Jump with Joey tananyagokhoz létezik. Figyeljetek rá, hogy a megfelelőt töltsétek le!

A tananyagok munkafüzeteivel használható, csak azokon az oldalakon, ahol a varázspálca fel van tüntetve, és a gyerekek otthoni gyakorlását segítik, azáltal, hogy egy élvezetes formában tudják a tananyagot nézni. Az applikáció mobil telefonnal, hátlapi kamerával rendelkező tablettel használható, úgy hogy a munkafüzet oldalai fölé helyezve, a telefonon elindul a tananyag megfelelő része. (itt azok is megnézheti, akik hogyan működik, akik nem ezt a tananyagot tanulják: https://www.helendoron.com/jump-joey-magic)

Ehhez is a kangi klub belépési adatok kellenek, csak első alkalommal kell beírni a kódokat.

Ha valaki nem kapta még meg, vagy csak nem találja a kangi club belépési adatokat, bátran jelezze felénk erre az emailre válaszolva és mi szívesen újra küldjük azt, illetve ha bárkinek gondja támad az applikáció letöltésével, használatával, jelezze bátran és szívesen segítünk!

Köszönjük az együttműködéseteket!

Üdv
Reni és Edit