Tanáraink – Illenz Renáta

Helen Doron Szigetszentmiklós Oktatóközpont vezetője
Helen Doron angol tanár

Illenz Renátaként születtem és nőttem fel Szigetszentmiklóson. 2002-ben érettségiztem a Batthyány gimnázium 8 évfolyamos osztályában. A biológia iránti rajongásom mellett itt tanultam meg angolul is. 11 évesen egy New Jersey-ből érkezett 22 éves leányzó volt az első angoltanárom. Az első órák élménye még mindig bennem él: különleges lehetőség volt anyanyelvű, magyarul nem beszélő tanárral elindulni. Még gimnázium alatt le is tettem a középfokot, majd egyetem előtt egy évet Floridában töltöttem két pici gyermek szórakoztatásával. Ez az, ami pótolhatatlan nyomokat hagyott az angoltudásomban, az angol nyelvhez való hozzáállásomban és persze a gyerekek körüli feladataimat is nehéz lett volna munkának neveznem. Itt fordult át bennem az „idegen nyelv” fogalma valami egészen mássá: kapcsolatteremtő kommunikációs eszközzé számomra fontos emberekkel. Hihetetlen távlatok nyíltak meg előttem, ahogy egyre könnyebben és jobban ment az angol kommunikáció! Hazatérve rögtön elkezdtem az egyetemet, évekig félretéve ezt a megszerzett képességemet. Amikor 2009-ben lediplomáztam molekuláris biológusként, újra elővettem az angolt és még abban az évben megszereztem a Cambridge-i CAE, azaz felsőfokú nyelvvizsgát. Nem volt könnyű menet, nem ment elsőre, de akkor nem is gondoltam volna még mennyi dolgom lesz ezzel a tudással…

Mindeközben 2007-ben, sok készülődés és várakozás után megszületett kisfiúnk, Kornél. Már terhesen tudtam, hogy az első pillanattól meg szeretném neki adni az angol nyelv nyújtotta távlatokat. Sokat hallgattunk, énekeltünk angol gyerekdalokat, amiket még az Egyesült Államokból hoztam magammal. Tudatosan kerestem és találtam rá a Helen Doron Baby’s Best Start kurzusára, ami szerelem volt az első alkalomra. Nagyon élveztük, nem csak a foglalkozásokat, de azt a sok játékot és együtt töltött minőségi időt is, amit a CD-k hangulata és a kreatív együttlétekre való motiválás nyújtott.

Néhány dolgos év után 2011-ben lehetőségem nyílt rá, hogy egy lelkes anyukánál nagyobb szerepet kapjak a Helen Doron világában. Megszületett a döntés és egyik legkedvesebb barátnőmmel, Edittel fejest ugrottunk ebbe a vállalkozásba. Sok szép kihívás várt ránk és elmondhatjuk, hogy élvezzük munkánk minden mozzanatát. Megálmodtuk egy szép, tágas, új iskolát és igazán nagy élmény volt megvalósítani azt. Még mindig sok minden van bennünk, előttünk. Sok lehetőséget és sok boldog, magabiztos gyereket látunk magunk előtt, akiknek a világ sokkal tágasabb lesz az angol nyelv nyújtotta lehetőségekkel!!! Ez motiválja minden munkával töltött óránkat, hiszen én már megtapasztaltam mit is nyújthat ez a tudás a nagyvilágban, és most itthon is a hétköznapokban.

Helen Doron Szigetszentmiklós angol óra Illenz Renáta

Új kihívást és nagy örömet nyújtott számomra, hogy 2013-as tanévtől én tarthattam iskolánkban a délelőtti Baby’s Best Start foglalkozásokat! 0-2 évesig egy igazán varázslatos kor a babák életében. Vidámak, elevenek, nyitottak, őszinték és borzasztó hálásak a nekik szánt aktív figyelemért. Izgalmas a készülődés óráról órára és jó látni az őszinte lelkesedésüket a közös játékokért. Örülök, hogy újra részem lehet ebben, még ha csak néhány órára is hetente.