Nyelvvizsga

 

AZ IDEI CAMBRIDGE NYELVVIZSGA IDŐPONTUNK:

2023 június 24. szombat

Addig is, hogy szokják a gyerekek a vizsgaszituációt, a vizsgák hosszát és körülményei, ezért 4 időpontban tartunk próba nyelvvizsgákat, melyek bejelentkezéses alapon működnek (tudnunk kell hány tesztet nyomtassunk):

Várunk benneteket szeretettel!

Diákjaink örömmel jönnek vizsgázni! Hogyan lehetséges ez?

Iskolánkban gyermeked előtt nyitva áll a lehetőség, hogy megmérettesse magát a „leggyerekbarátabb” nyelvvizsgán, melynek neve: Cambridge Young Learners English.

Cambridge gyermek nyelvvizsgáról:

A Cambridge Young Learners English Tests elnevezésű vizsgákat 7 és 13 év közötti gyermekek tehetnek iskolánkban. Az YLE vizsgákon nem a mi tanáraink, hanem a British Council munkatársai vizsgáztatnak. Így biztosítjuk azt, hogy ez a megmérettetés tőlünk teljesen független maradjon. A vizsgákat úgy tervezték, hogy a gyerekeknek pozitív tapasztalatot jelentsen és segítse nyelvi tanulmányaikat.

A gyerekek vizsgáztatása három szinten történik:

 • Starters, a Cambridge gyermekvizsgák első szintje: 7-8 éves kortól ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik legalább 100 nyelvórán részt vettek. (A1 szint)*
 • Movers, a gyermekvizsgák második szintje: melyhez kb. 175 óra nyelvtanulás szükséges. Ezt a vizsgát 8 és 11 év közötti gyermekeknek ajánljuk. (A1 szint)*
 • Flyers, a gyermekvizsgák legmagasabb szintje: legalább 200 óra nyelvtanulás után javasoljuk 9 és 12 év közötti gyermekek számára. (A2 szint)*

* Az Európai Tanács által létrehozott hatfokozatú, nemzetközi szintezés 

Starters, Movers és Flyers szinten a vizsga három részből áll. Ugyanúgy, mint a felnőtt nyelvvizsgákon: írott szöveg értése/íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség felmérés.

A teszteket és a szóbeli rész értékelését Angliába küldik. Ott kijavítják, a kiállított okleveleket visszaküldik nekünk, melyeket diákjainknak ünnepélyes keretek között nyújtunk át.

Miért is jönnek örömmel tesztet írni és szóbelizni diákjaink?

Vizsgázni nagyon sokféleképpen lehet. Vannak akik – legyen szó az órai feleletről, államvizsgáról – gyomorgörccsel és remegő lábakkal kelnek fel aznap reggel. Nem túl kellemes érzés. Most biztosan a te fejedben is megfordul, hogy akkor miért tesszük ki ennek már a 7-8 éves gyerekeket? Az iskolánkba járó gyerekek szülei biztosak lehetnek abban, hogy gyermeküknek a nyelvvizsgázás egy olyan természetes közeg lesz, amiben ezt az érzést soha nem fogja átélni.

Annak érdekében, hogy ez valóban így legyen, be kell tartani 8 elengedhetetlen, nagyon fontos szabályt. Köszönet Silling Veronika tanácsaiért, amit most megosztunk veletek:

 1. Önbizalmának erősítése: csak olyan vizsgára szabad őket elengedi, ami a tudásuknak megfelelő. De vigyázat, ne legyen túl könnyű sem! Tanáraink mindig pontosan tudják: ki, mikor, melyik szintnél tart.
 2. Ne érje meglepetés: a gyerekeknek tudniuk kell a vizsgáról mindent. Ki vizsgáztatja, neki mit kell majd csinálnia, stb., vagyis részletesen ismernie kell a nyelvvizsga menetét. Ez nagyon nagy biztonságot ad majd számukra.
 3. Tesztek, tesztek, tesztek: tanóráink során nagyon sokfajta tesztet írnak, így nekik minden feladattípus ismerősnek fog tűnni a vizsgán.
 4. A lényeg a részletekben rejlik: a legtöbb gyereknek ez az első vizsgája, ezért tanáraink olyan trükkökkel látják el a gyerekeket felkészülésük során, amiket majd nagyszerűen tudnak alkalmazni. Egy a sok közül: „A tesztírásra 20 perced van, ha készen vagy mondjuk 10 perc alatt, ne állj fel! Ne add be! Nézegesd, fuss át újra minden feladatot, ha valamit elírtál még van időd kijavítani. Használd ki!” Nekünk felnőtteknek ez egyértelmű, de nekik még nem.
 5. Szülőként is tilos az izgulás: jó, jó úgyis tudom, hogy ez lehetetlen, de tilos a gyereknek észrevennie! Csak lazán nyugodtan. Take it easy!
 6. Legyen természetes: soha ne erősítsük azt a gyermekben, hogy a vizsga egy negatív dolog. Ha úgy kelted fel reggel, hogy: Na, bogárkám, ma van a nagy nap, izgulsz?   akkor szerinted izgulni fog?
 7. Higgy a képességeiben: bármi történik is bíztasd, dicsérd, mert a pozitív megerősítés szárnyakat ad!
 8. Ami a legfontosabb, bármilyen butaságot csinált is, soha ne felejtsd el szeretni!

Ha te is szeretnéd, hogy gyermeked ilyen magabiztos legyen az angol nyelv területén, gyere el egy bemutató óránkra! Nézzétek meg együtt, hogyan tudjuk ezt nála is elérni. Szeretettel várunk!

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2022

2022-es #nyelvvizsgaeredmények, az összesített eredményeket itt láthatjátok:

 

2022 június 25-i #Cambridge #YLE vizsgázóink
#STARTERS EREDMÉNYEI:
Reading/Writing: 94%
Listening: 92%
Speaking: 100%

 

2022 június 25-i Cambridge YLE vizsgázóink
#MOVERS EREDMÉNYEI:
Reading/Writing: 93%
Listening: 100%
Speaking: 100%

 

2022 június 25-i Cambridge YLE vizsgázóink
#FLYERS EREDMÉNYEI:
Reading/Writing: 90%
Listening: 98%
Speaking: 98%
Gratulálunk
 

minden Starters, Movers és Flyers szinten vizsgázó diákunknak és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját is!

 

 

 

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2021

Idén is átadtuk a 🇬🇧 Cambridge Young Learners 🇬🇧 nyelvvizsgákat 3 szinten 23 diákunk vizsgázott, szuper eredményekkel! 🤩
Gratulálunk a szép bizonyítványokhoz, joggal lehettek büszkék magatokra! 👏🤘👩‍🎓🧑‍🎓
Köszönjük a felkészítő tanárok egész éves munkáját:
Kökönyei Rita és Szabina Tóth 😘
A munkát nem hagyjuk abba a gyerekekkel, irány a következő szint HAJRÁ! 😉

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2020

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2019

2019.augusztus 30-án tartottuk immáron az 5. Cambridge YLE nyelvvizsga bizonyítvány átadónkat a szigetszentmiklósi oktatóközpontunkban.

    Minden évben lehetőségük van diákjainknak, hogy a British Council vizsgabizottsága előtt, mégis ismerős közegben, az iskolánk falai között vegyenek részt ezeken a speciális gyermek nyelvvizsgákon.

    8-9 éves kortól egészen 14 éves korig 3 különböző szinten zajlik a megmérettetés, melynek legfelső szintje A2-es besorolású, ami a felnőtt alapfoknak felel meg.

    Innen már csak egy ugrás a hőn áhított középfokú akkreditált nyelvvizsgabizonyítvány, melyre akár 14éves korukra fel tudjuk készíteni tanulóinkat.

    Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink ilyen magas szintű nyelvtudásra tesznek szert tanfolyamainkon és hogy akár 8-9 éves korukban egy nemzetközi szintű nyelvvizsgabizonyítványt tarthatnak a kezükben.

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2018

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2016

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy évről-évre egyre több gyerkőc vizsgázik.
Ennek köszönhetően a vizsgáztatók helybe jönnek és a saját nyelviskolájukban vizsgázhatnak a mi diákjaink, ami nagyban segíti az izgalom csökkentését, hiszen ismerős helyszínre érkeznek a vizsgázók a nagy napon 🙂

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2015

Különleges pillanatok iskolánkban: Átadtuk a nyári Cambridge-i nyelvvizsgázóink okleveleit! Köszönjük szépen a felkészítő tanároknak, a szülőknek, de legfőképpen a gyermekeknek a hosszú, kitartó munkát aminek az eredményét most a kezeitekben tarthatjátok! Nagyon büszkék vagyunk Rátok!!! Azokra is akik nem tudtak tegnap ott lenni… 🙂

11140321_1024973734209339_3400235279901896988_n

12004027_1024973770876002_2084029221323897820_n

CAMBRIDGE NYELVVIZSGA – 2014

Idén is brillíroztak tanítványaink

Szívből gratulálunk legnagyobb, legügyesebb, legokosabb diákjainknak a szép teljesítményért! Köszönjük szépen a felkészítő tanárainknak (Szabina Tóth és Ildikó Hidvégi )a több éves odaadó munkát és a szülőknek a kitartást és a támogatást! Büszkék vagyunk Rátok!!! 

átadó14

További képeket a nyelvvizsgáról és az átadó ünnepségről a facebook oldalunkon találtok.

2013. Kiváló nyelvvizsga eredmények

Nagyon nagy örömmel adtuk át a júniusban nyelvvizsgázó diákjainknak augusztus közepén a nyelvvizsga bizonyítványokat. Mindenki kiváló eredménnyel végzett Starters szinten, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük a szülőknek, hogy támogatták a gyerekeket és kitartottak mellettünk és köszönjük a felkészítést Tóth Szabina tanárnéninknek!

Szép volt fiúk-lányok, csak így tovább!

kicsi_IMG_1656 kicsi_IMG_1658

További képeket a nyelvvizsgáról és az átadó ünnepségről a facebook oldalunkon találtok.

2012-ben 3 diákunk tett sikeres Cambridge nyelvvizsgát!

Júniusban Cambridge nyelvvizsgán vettek részt diákjaink Starters és Movers szinteken:

Mészáros Sarolta YLE Movers

Mestyán Nóra YLE Starters

Karsádi Réka YLE Movers

Nóri még csak 9, Réka és Saci 11 évesek, mégis sikerrel szerepeltek a cambridge-i vizsgáztatók előtt. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen ők nyelviskolánk első vizsgázói!

A lányok a Helen Doron iskolában szerezték nyelvtudásukat 4-5 év játékos tanulással. A múlt év során a vizsgán szereplő feladatok gyakorlásával egészítettük ki eddig megszerzett tudásukat, így a vizsgán játszi könnyedséggel vették az akadályt és kitűnő eredménnyel mindannyian megszerezték életük első nyelvvizsga bizonyítványát. Nagy örömünkre szolgál, hogy mi segíthettük őket a felkészülésben, mely az ő rátermettségük mellett, a Helen Doron módszert is igazolja. Szép volt lányok, csak így tovább!

Miért nagyszerű, ha Cambridge nyelvvizsgával rendelkezel?

💡 Mert a Cambridge Assessment English nyelvvizsga-bizonyítványait világszerte számos ország egyetemei, oktatási intézetei és munkaadói elfogadják!

💡 A Cambridge Assessment English egynyelvű angol vizsgák valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít a vizsgázóknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket. A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról.

💡 Magyarországon a B1 Preliminary, B1 Preliminary for Schools, B2 First, B2 First for Schools, C1 Advanced és C2 Proficiency vizsgákat az Oktatási Hivatal – Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgák szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek.

💡 Vizsgázók tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

• B1 Preliminary (egynyelvű, komplex, B1 szint),
• B2 First, B2 First for Schools (egynyelvű, komplex, B2 szint),
• C1 Advanced (egynyelvű, komplex, C1 szint),
• C2 Proficiency (egynyelvű, komplex, C1 szint).

💡 Fontos tudnivaló, hogy a magyarországi törvényi szabályozásnak megfelelően akkreditált bizonyítványt csak a vizsgára való jelentkezés naptári évében 14. életévét betöltött Vizsgázók kaphatnak – a nemzetközi bizonyítványokra ez a megkötés nem vonatkozik.