Nyelvvizsga

Addig is, hogy szokják a gyerekek a vizsgaszituációt, a vizsgák hosszát és körülményeit, 4 időpontban tartunk próba nyelvvizsgákat, melyek bejelentkezéses alapon működnek (tudnunk kell hány tesztet nyomtassunk):

Várunk benneteket szeretettel!

Diákjaink örömmel jönnek vizsgázni! Hogyan lehetséges ez?

Iskolánkban gyermeked előtt nyitva áll a lehetőség, hogy megmérettesse magát a „leggyerekbarátabb” nyelvvizsgán, melynek neve: Cambridge Young Learners English.

Cambridge gyermek nyelvvizsgáról:

A Cambridge Young Learners English Tests elnevezésű vizsgákat 7 és 13 év közötti gyermekek tehetnek iskolánkban. Az YLE vizsgákon nem a mi tanáraink, hanem a British Council munkatársai vizsgáztatnak. Így biztosítjuk azt, hogy ez a megmérettetés tőlünk teljesen független maradjon. A vizsgákat úgy tervezték, hogy a gyerekeknek pozitív tapasztalatot jelentsen és segítse nyelvi tanulmányaikat.

A gyerekek vizsgáztatása három szinten történik:

 • Starters, a Cambridge gyermekvizsgák első szintje: 7-8 éves kortól ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik legalább 100 nyelvórán részt vettek. (A1 szint)*
 • Movers, a gyermekvizsgák második szintje: melyhez kb. 175 óra nyelvtanulás szükséges. Ezt a vizsgát 8 és 11 év közötti gyermekeknek ajánljuk. (A1 szint)*
 • Flyers, a gyermekvizsgák legmagasabb szintje: legalább 200 óra nyelvtanulás után javasoljuk 9 és 12 év közötti gyermekek számára. (A2 szint)*

* Az Európai Tanács által létrehozott hatfokozatú, nemzetközi szintezés 

Starters, Movers és Flyers szinten a vizsga három részből áll. Ugyanúgy, mint a felnőtt nyelvvizsgákon: írott szöveg értése/íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség felmérés.

A teszteket és a szóbeli rész értékelését Angliába küldik. Ott kijavítják, a kiállított okleveleket visszaküldik nekünk, melyeket diákjainknak ünnepélyes keretek között nyújtunk át.

Miért is jönnek örömmel tesztet írni és szóbelizni diákjaink?

Vizsgázni nagyon sokféleképpen lehet. Vannak akik – legyen szó az órai feleletről, államvizsgáról – gyomorgörccsel és remegő lábakkal kelnek fel aznap reggel. Nem túl kellemes érzés. Most biztosan a te fejedben is megfordul, hogy akkor miért tesszük ki ennek már a 7-8 éves gyerekeket? Az iskolánkba járó gyerekek szülei biztosak lehetnek abban, hogy gyermeküknek a nyelvvizsgázás egy olyan természetes közeg lesz, amiben ezt az érzést soha nem fogja átélni.

Annak érdekében, hogy ez valóban így legyen, be kell tartani 8 elengedhetetlen, nagyon fontos szabályt. Köszönet Silling Veronika tanácsaiért, amit most megosztunk veletek:

 1. Önbizalmának erősítése: csak olyan vizsgára szabad őket elengedi, ami a tudásuknak megfelelő. De vigyázat, ne legyen túl könnyű sem! Tanáraink mindig pontosan tudják: ki, mikor, melyik szintnél tart.
 2. Ne érje meglepetés: a gyerekeknek tudniuk kell a vizsgáról mindent. Ki vizsgáztatja, neki mit kell majd csinálnia, stb., vagyis részletesen ismernie kell a nyelvvizsga menetét. Ez nagyon nagy biztonságot ad majd számukra.
 3. Tesztek, tesztek, tesztek: tanóráink során nagyon sokfajta tesztet írnak, így nekik minden feladattípus ismerősnek fog tűnni a vizsgán.
 4. A lényeg a részletekben rejlik: a legtöbb gyereknek ez az első vizsgája, ezért tanáraink olyan trükkökkel látják el a gyerekeket felkészülésük során, amiket majd nagyszerűen tudnak alkalmazni. Egy a sok közül: „A tesztírásra 20 perced van, ha készen vagy mondjuk 10 perc alatt, ne állj fel! Ne add be! Nézegesd, fuss át újra minden feladatot, ha valamit elírtál még van időd kijavítani. Használd ki!” Nekünk felnőtteknek ez egyértelmű, de nekik még nem.
 5. Szülőként is tilos az izgulás: jó, jó úgyis tudom, hogy ez lehetetlen, de tilos a gyereknek észrevennie! Csak lazán nyugodtan. Take it easy!
 6. Legyen természetes: soha ne erősítsük azt a gyermekben, hogy a vizsga egy negatív dolog. Ha úgy kelted fel reggel, hogy: Na, bogárkám, ma van a nagy nap, izgulsz?   akkor szerinted izgulni fog?
 7. Higgy a képességeiben: bármi történik is bíztasd, dicsérd, mert a pozitív megerősítés szárnyakat ad!
 8. Ami a legfontosabb, bármilyen butaságot csinált is, soha ne felejtsd el szeretni!

Ha nem tartoztok még a diákjaink közé, és szeretnéd, hogy gyermeked ilyen magabiztos legyen az angol nyelv területén, gyertek el egy bemutató óránkra! Nézzétek meg együtt, hogyan tudjuk ezt nála is elérni. Szeretettel várunk!

2022-es #nyelvvizsgaeredmények, az összesített eredményeket itt láthatjátok:

2022 június 25-i #Cambridge #YLE vizsgázóink
#STARTERS EREDMÉNYEI:
Reading/Writing: 94%
Listening: 92%
Speaking: 100%

2022 június 25-i Cambridge YLE vizsgázóink
#MOVERS EREDMÉNYEI:
Reading/Writing: 93%
Listening: 100%
Speaking: 100%

2022 június 25-i Cambridge YLE vizsgázóink
#FLYERS EREDMÉNYEI:
Reading/Writing: 90%
Listening: 98%
Speaking: 98%

Gratulálunk minden Starters, Movers és Flyers szinten vizsgázó diákunknak és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját is!

Idén is átadtuk a  Cambridge Young Learners  nyelvvizsgákat 3 szinten 23 diákunk vizsgázott, szuper eredményekkel! 
Gratulálunk a szép bizonyítványokhoz, joggal lehettek büszkék magatokra!
Köszönjük a felkészítő tanárok egész éves munkáját:
Kökönyei Rita és Szabina Tóth 
A munkát nem hagyjuk abba a gyerekekkel, irány a következő szint HAJRÁ!

2019.augusztus 30-án tartottuk immáron az 5. Cambridge YLE nyelvvizsga bizonyítvány átadónkat a szigetszentmiklósi oktatóközpontunkban.

Minden évben lehetőségük van diákjainknak, hogy a British Council vizsgabizottsága előtt, mégis ismerős közegben, az iskolánk falai között vegyenek részt ezeken a speciális gyermek nyelvvizsgákon.

8-9 éves kortól egészen 14 éves korig 3 különböző szinten zajlik a megmérettetés, melynek legfelső szintje A2-es besorolású, ami a felnőtt alapfoknak felel meg.

Innen már csak egy ugrás a hőn áhított középfokú akkreditált nyelvvizsgabizonyítvány, melyre akár 14éves korukra fel tudjuk készíteni tanulóinkat.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink ilyen magas szintű nyelvtudásra tesznek szert tanfolyamainkon és hogy akár 8-9 éves korukban egy nemzetközi szintű nyelvvizsgabizonyítványt tarthatnak a kezükben.

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy évről-évre egyre több gyerkőc vizsgázik.
Ennek köszönhetően a vizsgáztatók helybe jönnek és a saját nyelviskolájukban vizsgázhatnak a mi diákjaink, ami nagyban segíti az izgalom csökkentését, hiszen ismerős helyszínre érkeznek a vizsgázók a nagy napon 🙂

Különleges pillanatok iskolánkban: Átadtuk a nyári Cambridge-i nyelvvizsgázóink okleveleit! Köszönjük szépen a felkészítő tanároknak, a szülőknek, de legfőképpen a gyermekeknek a hosszú, kitartó munkát aminek az eredményét most a kezeitekben tarthatjátok! Nagyon büszkék vagyunk Rátok!!! Azokra is akik nem tudtak tegnap ott lenni… 🙂

Idén is brillíroztak tanítványaink

Szívből gratulálunk legnagyobb, legügyesebb, legokosabb diákjainknak a szép teljesítményért! Köszönjük szépen a felkészítő tanárainknak (Szabina Tóth és Ildikó Hidvégi )a több éves odaadó munkát és a szülőknek a kitartást és a támogatást! Büszkék vagyunk Rátok!!! 

További képeket a nyelvvizsgáról és az átadó ünnepségről a facebook oldalunkon találtok.

Nagyon nagy örömmel adtuk át a júniusban nyelvvizsgázó diákjainknak augusztus közepén a nyelvvizsga bizonyítványokat. Mindenki kiváló eredménnyel végzett Starters szinten, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük a szülőknek, hogy támogatták a gyerekeket és kitartottak mellettünk és köszönjük a felkészítést Tóth Szabina tanárnéninknek!
Szép volt fiúk-lányok, csak így tovább!

További képeket a nyelvvizsgáról és az átadó ünnepségről a facebook oldalunkon találtok.

Júniusban Cambridge nyelvvizsgán vettek részt diákjaink Starters és Movers szinteken:

Mészáros Sarolta YLE Movers
Mestyán Nóra YLE Starters
Karsádi Réka YLE Movers