Ki is az a Helen Doron?

Helen Doron

Helen Doron brit nyelvész és pedagógus a Helen Doron módszer kidolgozója. Módszerét 1985-ben fejlesztette ki, mely azóta világhírűvé vált.
Ez a különleges módszer lehetővé teszi, hogy gyermeked akár 3 hónapos kortól úgy sajátítsa el az angol nyelvet, mint az anyanyelvét, ismételt meghallgatás és sok ösztönző dicséret mellett!

Saját módszerének kidolgozásához Helen Doron egyetemi tanárként akkor kapta az ihletet, mikor 4 éves kislányát elvitte Suzuki módszerrel történő hegedűoktatásra. Dr. Suzuki a maga módszerét „anyanyelvi megközelítés” néven emlegette, hiszen a pici gyerekek csupán hallás után tanultak meg nála gyönyörűen hegedülni, még mielőtt kottaolvasást tanultak volna. Dr. Suzuki valójában a „zene nyelvéről” beszélt.

A nyelv zenéje, a módszer alapja

A már 3 gyermekes Helen ekkor döbbent rá, hogy ez volt eddig a gyermeknek való angoltanítás hibája világszerte! Először a nyelv zenéjét kell megtanulják a gyerekek! A csecsemők és kisgyermekek ugyanis azáltal tanulják meg az anyanyelvüket, hogy ugyanazokat a szavakat, mondatokat, meséket és dalokat hallják maguk körül és pozitív megerősítést kapnak Tőled és az őket körülvevőktől. Pontosan ugyanilyen természetes módon képesek azonban elsajátítani az angol nyelvet a Helen Doron módszerrel!

Glenn Doman és intézetének tanításai is nagy hatással voltak a Helen Doron módszerre. Mindketten elismerik a gyermekekben rejlő rendkívüli lehetőséget és módot adnak ezen tehetségek kibontakoztatására.

Ma a Helen Doron gyerekangol rendszer változatos angol tanfolyamokat kínál gyermekednek 3 hónapostól akár 18 éves korig, saját tananyaggal. Bátran bízhatsz a módszerben, hiszen több millió gyermek tanult angolul világszerte a Helen Doron módszer szerint és Magyarországon is sok angolul folyékonyan beszélő és nemzetközi nyelvvizsgát tett kisdiákkal büszkélkedhetünk.

Mi a módszer lényege?

A Helen Doron módszer angol játékok, angol mesék, eredeti angol dalok, angol feladatok, angol könyvek, képkártyák és egyedülálló szemléltetőeszköz készlete segítségével tökéletesíti gyermeked angol kiejtését, angol nyelvtanát és szókincsét. Természetesen iskolás korában gyermeked megtanul nálunk helyesen írni és olvasni angolul és a vidám, természetes angoltanulást adó tanfolyamok segítségével felkészülhet a nemzetközi angol nyelvvizsgákra is.

Nézd meg te is a Helen Doron módszert bemutató videót: