Tanáraink – Baross Edit

Helen Doron Szigetszentmiklós Oktatóközpont vezető
Helen Doron angol tanár

Baross Edit vagyok, 3 gyermek édesanyja, Helen Doron tanár és nyelviskolavezető.

Az angol nyelv mindig fontos szerepet játszott az életemben, mivel a szüleim is már korán beírattak engem angol nyelvtanfolyamra – pedig abban az időben ez még nem volt annyira elterjedve – a mai napig érzem annak a jelentőségét, hogy korán kezdtem ismerkedni egy idegen nyelvvel. Ezért a saját kislányaimat is korán, már 10 hónapos korukban elkezdtem Helen Doron órákra hordani, ahol a jó társaság és közösségi élmény mellett, szuper, korosztályos fejlesztőfoglalkozások keretében sajátították el az első angol szavaikat, melyeket először csak megmutattak, később pedig az első kimondott szavaik között már ki is mondtak. Hihetetlen élmény volt látni, hogy mennyire élvezték a dalokat, mondókákat és milyen gyorsan fejlődtek.

Mára a nagyobbik lányom 12 évesen készül a Cambridge YLE Flyers nyelvvizsgájára, a kisebbik lánykám pedig 10 évesen Cambridge YLE Movers nyelvvizsgára és mindketten rendkívül ügyesen, magabiztosan, bátran kommunikálnak angolul. A legkisebb pedig 11hónaposan már a 2.kurzust kezdi szeptemberben.

Miután láttam ezt a fantasztikus fejlődést, abszolút elkötelezett híve lettem a Helen Doron oktatásnak és ezzel párhuzamosan a korai fejlesztésnek. Már anyukaként is igyekeztem a tapasztalataimat minél több kismama és kisgyermekes anyuka között ismertetni és amint lehetőségem nyílt rá, saját nyelviskolát nyitottam Szigetszentmiklóson, hogy ennek minél nagyobb teret biztosítsak.

Immár az 9. tanévet indítottuk a nyelviskolában és szerencsére tényleg rengeteg gyerek fordul meg nálunk, és egyre több szülő ismeri a módszer lényegét és lettek ugyanolyan hívei ennek a kommunikáción alapuló, önbizalom erősítő, játékos tanulási formának, mint amilyen én vagyok.

Remélem még nagyon sok szülővel lesz lehetőségem beszélgetni és az angolórákba belekóstolva kedvet kapnak, hogy további foglalkozásokra járjanak csemetéikkel, és ne féljenek a korai fejlesztéstől!