Tanáraink – Jámbor Ágnes

Sziasztok,

Jámbor Ági vagyok, 2021 őszétől tanítok a Helen Doron Szigetszentmiklósi nyelviskolában, a szigetszentmiklósi és a halásztelki helyszínen is vannak óráim.

    2020-ban, mikor hazaköltöztünk Angliából, láttam meg először a HD hirdetését a Tesconál és én akkor tudtam, hogy ez az egyetlen hely ahol szívesen dolgoznék itthon. Az iskola ötvözte mindazt amit szeretek és amit a 20 év külföldön élés alatt megismertem, magamévá tettem: a gyerekek szeretet, az angol nyelvet és a fejlődés lehetőségét. A Helen Doron methodológiája teljesen illik az én szemléletemhez, ami a pozitív megerősítést, játékos tanulást es az anyanyelvi tanulást ötvözi. Talán azért van ez így, mert szinte én is így tanultam meg anyanyelvi szinten beszélni az angolt. Hiába mentem ki középfokú nyelvvizsgával, nem tudtam megszólalni, nem mertem belekezdeni egy mondatba, mert mindig attól féltem, hogy nyelvtanilag helyes-e. Nanny-ként, szinte a gyerekekkel együtt sajátítottam el a nyelvet.   

Külföldi tapasztalat

Kicsit rólam: 12 évet éltem USA-ban (Philadelphiában), 8 évet pedig Angliában (Londonban és Salisburyben). Mindkét országban dolgoztam kint és bent-lakásos nanny-ként, óvodai segítőként és a londoni elit házvezetőjeként is. Az évek alatt folyamatosan fejlesztettem az angolom tanfolyamokon, magánúton. TOEFL nyelvvizsga után letettem egy TOEFL (Teaching English as a Foreign Language) kurzust amivel a világon bárhol – ahol nem angol a fő nyelv – taníthatok angolt. Angliában letettem a cambridge C2 nyelvvizsgat, ami már az anyanyelvi szintnek felel meg. Most tavaly pedig sikerült megszereznem az angol állampolgárságot is, amihez szintén le kellett tenni egy B1 nyelvvizsgát, úgyhogy nyelvvizsgázásban van elég sok tapasztalatom:)

Supervisor

     Amerikában 2008-ban elvégeztem egy Landmark Forum nevű személyiség fejlesztő programot. Annyira megtetszett a program tanítása, hogy felfejlesztettem magam course supervisorra, ahol 100 fős csoportokat felügyeltem/ manageltem a 3 napos kurzusok alatt. Mivel a Forumban azt vizsgáljak meg az emberek, hogy hol állnak meg az életben, hol nem teljeseitenek 100%-osan, hol okolnak másokat és nem vállalnak felelősséget a saját életükért, állandóan feljött, hogy vagy a szüleiket okolják vagy, hogy bánják, miért nem csinálták meg ezt a programot 30 évvel ezelőtt, mert akkor nem ‘szenvedték, volna eddig végig az életüket’. 4 évig hallgattam a felnőtteket, mikor eldöntöttem, hogy átmegyek a Family division részlegre, ahol ugyanezt a kurzust tanítjuk a gyerekeknek. Jelenleg a Landmark Worldwide nemzetközi cég Family Divisionjanak vagyok egyike az 50 supervisor közül. A programmal szerencsém volt a világot beutazni és supervisolni különböző városokban, mint Philadelphia, London,Toronto és Vancouver.

Ennyit röviden rólam. Remélem adtam egy kis képet az életemről. Ígérem, hogy megpróbálom a legjobbat nyújtani a gyermekeiknek mind a tudásomból, mind a tapasztalataimból. Nekem az életcélom, hogy minden gyerek beszélje (ne csak tanulja) az angol nyelvet és hogy egészséges – mind lelkileg, testileg és szellemileg is – felnőttekké válljanak, akik bármivel szembe tudnak nézni az életben.