Tanáraink – Rákóczi Dorina

Megyeriné Rákóczi Dorina vagyok, pszichológus hallgató. Szigetszentmiklóson élek négy éves korom óta. A József Attila Általános Iskola kiváló tanulójaként kerültem a Batthyány Kázmér Gimnáziumba, ahol szintén kiváló eredménnyel érettségiztem. A gimnázium alatt szerettem meg a nyelvtanulást. Jó nyelvérzékemnek hála három középfokú nyelvvizsgával (angol,német, francia) a zsebemben ballagtam el.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanultam tovább, molekuláris bionika mérnöki alapszakon és orvosi biotechnológia mesterszakon. Első munkatapasztalataimat a Magyar Tudományos Akadémián szereztem,ahol fehérjék kutatásával foglalkoztam.

Az egyetemi évek alatt születtek meg a lányaim. A velük otthon töltött idő alatt rájöttem,hogy mi az én utam. Mindig is szerettem tanulni,de sokáig nem találtam azt a területet,ami igazán érdekelne. Sokszor vigyáztam gyerekekre,önkéntesként is dolgoztam, így aztán egyre inkább vonzottak a humán területek.

Végül 2022-ben kezdtem el pszichológiát tanulni levelező tagozaton. Elvégeztem a pedagógiai asszisztens szakképzést is,ugyanis nagyon szívesen foglalkozom gyerekekkel. A gyerekek,illetve a nyelv-és tanulásszeretetem vezettek oda,hogy Helen Doron oktatónak jelentkeztem. Nagy örömmel láttam,hogy a módszer mennyire jól illeszkedik a pszichológia szakon tanultakhoz. Az élményalapú tanulás, a gyerekközpontúság, a szeretteljes,elfogadó légkör mind-mind olyan elvek,amelyek a legjobban segítik a tanulást. A nyelvelsajátítás fontos része a gyermek fejlődésének. Nyelvtanulás közben számos készsége fejlődik, többek között a gondolkodása is. Hálás vagyok,hogy ebben a folyamatban kísérhetem őket a Helen Doron módszer segítségével!